Waterwerk & Speuren

Super gave, drie uur durende workshop waarbij er afgewisseld wordt in waterwerk en speuren. Tijdens het waterwerk wordt er gekeken of je hond wilt zwemmen, puur vanuit zijn/ haar eigen beleving. Wanneer je hond dit onder de knie heeft, gaan we een stapje veder,  bijvoorbeeld een surfboard of bootje uit het water halen. Plezier en eigen leer tempo staat voorop. Niets moet, de waterbeleving is al een ervaring op zich.

In deze workshop ontdek je, hoe oplossingsgericht jouw hond is, het gaat er met name om dat hij/ zij zelf ontdekt wat er allemaal mogelijk is. Wat uiteraard zijn/haar zelfvertrouwen ten goede komt.

Tijdens het speurwerk kijken we naar de ervaring van het individu en passen de moeilijkheidsgraad daarop aan. Iedere hond kan speuren, het is voor ons boeiend als wij mee mogen doen.
In deze workshop ga je zien, hoe waanzinnig knap honden zijn, hun reukorgaan is een heel bijzonder zintuig, die vele, vele malen sterker werkt dan de menselijk neus.  We gaan o.a. spoortjes volgen, geurzakjes opzoeken, verloren zoeken etc. Speuren is een natuurlijke bezigheid, waarbij de opwinding heel laag is, de hond blijft daardoor fysiek rustig en mentaal is het inspannend. Groot voordeel om samen bezig te zijn ,terwijl het stresslevel laag blijft, waardoor het fysiek geen nadelen geeft. Ook speuren geeft een boost aan het zelfvertrouwen van je hond.

Geef je snel op, er is plaats voor maximaal 8 honden. De groepen worden opgesplitst.

Wanneer: 2 oktober ( VOL)  of 4 oktober (VOL) of 9 oktober 2020 (VOL)
                      Extra datum 11 oktober 2020

???????????:
Minimale leeftijd van de hond is 8 maanden.
Gebruik van tuigje is verplicht
Gebruik van lange lijn, minimaal 5 meter is verplicht (ook te leen)
Bijdrage: 69,50 euro per deelnemende hond

Inschrijven gaat op volgorde van aanmelding en betaling.

Locatie:
Rhederlaag (bij Arnhem)

Opgave bij:
Marian de Lange
06-28888616
marian.mydogsmind@gmail.com
www.mydogsmind.nl
of
Edwin Keijsers
06-33923822
edwin.keijsers@hetnet.nl
www.jacht-hond.nl