Bach Bloesem remedies

Bach-Bloesem Remedies, bach-bloesemtherapie, kunnen een zeer waardevolle bijdrage leveren bij de behandeling van een hond die innerlijk niet in evenwicht is. Niet in evenwicht zijn uit zich o.a. door afwijkend gedrag en soms door fysieke verschijnselen; bijvoorbeeld diarree of huiduitslag. Bach Bloesem Remedies kennen geen bijwerkingen, werken niet verslavend en kunnen zonder problemen naast andere vormen van medicatie worden gegeven. Ze zijn dus een welkome aanvulling op de “gereedschapskist” van zowel hondengedragstherapeuten als eigenaar!

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

Dr. Edward Bach, arts en bacterioloog, had in de jaren twintig een zeer lucratief lopende praktijk in Wales. In 1930 ging hij op zoek te gaan naar een geneeswijze die, anders dan de tot dan toe bestaande geneeswijzen, zou helen zonder enige verstoring of beschadiging van de patiënt. Hij slaagde hierin door 38 helende bloesemremedies te vinden en te ontwikkelen.

Bach-Bloesem ter ondersteuning

 Oorspronkelijk werden Bach Bloesem Remedies gebruikt voor de behandeling van mensen. Inmiddels zijn ook vele honden gebaat bij de remedies.

De verschillende remedies en hun werking. Er zijn 38 remedies. Elk remedie is een vloeibaar extract van een specifieke bloem of bloesem. Er is één uitzondering: Rock Water is geen bloesemextract maar een bronwater. Elke remedie past bij een verschillend karakter en/of een specifieke gemoedstoestand. Zo is er een remedie die bruikbaar is wanneer er sprake is van angst voor concrete dingen, zoals onweer, harde geluiden of onbekende honden (Mimilus). Bij het uitzoeken van passende remedies kijkt de therapeut zowel naar symptomen (bijvoorbeeld de hond vlucht wanneer het onweert), als naar de algemene karaktereigenschappen van de hond en naar mogelijke achterliggende oorzaken van het gedrag. Een mix van een aantal remedies is het meest effectief, afgestemd op het individu.

Rescue Remedie

De Rescue Remedie, de 39ste remedie, is een zorgvuldig samengestelde mix van 5 van de 38 remedies die is bedoeld voor gevallen waarin sprake is van geestelijk of lichamelijk trauma (bij paniek, grote schrik, verwonding etc.).

Marian de Lange werkt sinds 1999 met de bachbloesem remedies en heeft haar kennis verder uitgebreid met Essentiële oliën

Schussler Celzouten, Kristal- mineralen en Healing- Arts