GEVOELSBEWUSTZIJN

Een hele dag samen met je hond op pad.

Hoe de dag eruit gaat zien kun je zelf bepalen, ook kunnen we bespreken waar jullie samen het meeste aan hebben, Een aantal opties zijn:

  • Belevingswandeling
  • Coaching
  • Speuren
  • Bewust bewegen
  • Bowen*
  • Energetische sessie
  • Holistische EMDR in combinatie met stemvorken
  • Acces Bars sessie

Belevingswandeling
Waarbij je de beleving ingaat samen met je hond. Niet wetend waar je uitkomt, niet wetend wat het je brengt. Genieten van het moment. Invoelen welke informatie er binnen komt, tot je door laten dringen of dit jou primaire reactie is of een aangeleerde reactie. In samen zijn met je hond kun je diepgewortelde triggers naar boven laten komen, aankijken en laten gaan. Zodat er minder ruis is en nog meer ruimte ontstaat voor verdieping. Wanneer je volledig aanwezig bent en in je lijf zit, is het voor je hond ook interessant om samen met jou een avontuur aan te gaan. We gaan uitvogelen op welke manier jij aanwezig bent, bewust bent van je eigen lichaam. Daarbij gaan we schakelen, jezelf beleven, je hond beleven en de omgeving beleven. Ervaren wat het met jou en je hond doet.

Coaching
Wanneer je bereid bent om vanuit hartsverbinding de relatie met je hond te verkennen, dan ontstaat er voor beide veel groei mogelijkheden. Verken een Anders Denken! Niet door blind regels op te leggen en keuzes voor je hond vast te leggen, maar door je bewust te worden van het vermogen van je hond om zelf keuzes te kunnen maken, uitdagingen van het leven aan gaan, die voor hem/ haar boeiend zijn, zodat hij/ zij ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Je creëert dan een waardevolle vriendschap, waarbij een ieder zijn eigen uniciteit behoudt.

Speuren
Natuurlijk speuren, waarbij je de wereld van de hond ontdekt, en zie hoe geweldig intelligent ze zijn. Speuren kan iedere hond, het is alleen leuker voor ons, wanneer wij mee mogen doen met het spel. Samen bezig zijn, waarbij je mag vertrouwen op de neus van je hond. De controle los mag laten. We bieden de hond verschillende variaties in speuren aan, zoals o.a. een geurspoor lopen, uit verschillende geuren 1 specifieke geur aanwijzen, opsporen van kruidzakjes, terugvinden van iets wat de eigenaar verloren is, vermist persoon zoeken ( mantrailing)

Bewust bewegen
Anders kijken in en naar beweging.
Beweging we doen het maar gewoon, meestal zonder bewust te zijn welke spieren allemaal voor je werken. Wat belast je nu eigenlijk, ben je soepel in je heupen of houdt je je knieën op slot. Heb je een lichaamsbewustzijn? Veel honden hebben nauwelijks een lichaamsbewustzijn. Met bewust bewegen gaan we dit op een avonturenbaan onderzoeken. Door andere en nieuwe ervaringen aan te bieden kan de hond zijn/ haar lichaam op een andere manier gaan belasten of ontlasten. Door tussendoor Qigong oefeningetjes te doen ervaar je als mens zijnde redelijk snel een ander gewaarzijn. Waardoor er ruimte komt in de breedste zin van het woord. zowel mens als hond komen in een ander energie level terecht in deze lessen. Wat zinnig is op veel vlakken, zoals verbinding gezondheid, dieper ervaren, stressreductie.

 

 

Bowen*  Mens en Hond
De Bowen techniek komt van oorsprong uit Australië en is ontwikkeld door Thomas Bowen (1916-1982). Zijn manier van werken is in die tijd revolutionair. Geen harde massages, geen manipulaties maar subtiele bewegingen op het lichaam. 

De Bowen techniek bestaat uit een korte beweging/ move over spieren, pezen en bindweefsel op bepaalde plaatsen van het lichaam. De move wordt rustig en met een lichte druk uitgevoerd. Tijdens de behandeling zijn er korte pauzes,  de hersenen krijgen dan de tijd om alle informatie van de move (s) te verwerken. Wanneer en hoe lang er een pauze is zal de hond zelf aangeven door bijvoorbeeld even weg te lopen. Een dier kan heel goed aangeven wat hij/ zij wil en wat ze nodig hebben. Bij mensen is er een pauze van ongeveer 2 minuten na een aantal moves.

Bowen is geen massage, maar een subtiele aanraking die balans brengt in het lichaam, daar waar het nodig is. De Bowen Techniek is holistisch omdat het lichaam als geheel behandelt wordt. Bowen kun je inzetten bij  zeer uiteen lopende klachten zoals bijvoorbeeld, pijn, gedrag, trauma, stress en angst. Bij de oudere hond of bij honden met chronische problemen kan het de kwaliteit van leven verbeteren of eenvoudigweg meer ontspanning geven.

Energetische sessie
Tijdens deze sessies stem ik mij af op jou en de hond. Wat er gezien of gehoord wil worden komt naar boven. Het geeft je inzicht in jezelf, de hond of in relatie tot je hond. Vaak kun je het zien als de vertaler van de hond, waarbij er een beweging gemaakt wordt naar zelfontwikkeling en nog meer bewustzijn.

Holistische EMDR in combinatie met stemvorken
Holistische EMDR (Eye Movement, Desensitisation & Reprocessing)
EMDR is een eenvoudige behandelmethode om nare ervaringen te verwerken en te ont-dekken, je er bewust van te worden. Stressvolle, angstige of traumatische ervaringen die hinderlijk zijn, kun je met EMDR goed behandelen.
Met een enkele EMDR sessie kan worden bereikt wat anders jarenlang verwerking vraagt. Nare ervaringen die een continue stress veroorzaken of ongemak in je leven, zoals trauma, kun je met EMDR snel transformeren. Door bepaalde technieken in te zetten, wordt opgeslagen informatie in de hersenen/lichaam veranderd. Negatieve patronen/gedachten worden omgezet in positieve patronen/ gedachten.
Verschil Holistische EMDR en reguliere EMDR
Bij Holistische EMDR wordt gebruik gemaakt van een biotensor waarbij wordt getest wat er prioriteit heeft. Naast de oogbeweging of werken met geluid, wordt aanraking op handen, voeten, lichaam (bij honden) ingezet. Ook energetische technieken worden ingezet. Holistische EMDR sessies duren langer dan bij de reguliere EMDR. Eén sessie is meestal voldoende om 1 trauma te verwerken, bij uitzonderingen zijn er 2 sessies nodig. Marian gebruikt haar eigen uniciteit en werkt tijdens de sessie ook met stemvorken. Door de trillingsfrequentie van het trauma af te stemmen op de stemvorken, kan het trauma in beweging gebracht worden en daardoor los gelaten worden.

 Acces Bars sessie
Er bevinden zich  32 punten op je hoofd, door deze zachtjes aan te raken ben je in staat om van alles los te laten. Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in alle levens hebt opgeslagen. Dit is een buitenkans voor jou om alles los te laten. Het is een
ongelofelijk zorgzaam en ontspannend proces waarmee je alle aspecten in je leven
losmaakt waarin jij bereid bent te veranderen.

Access Bars™ heeft al duizenden mensen geholpen meerdere aspecten van hun lichaam
en leven te veranderen zoals: slaap, gezondheid en gewicht, relaties, angst,
verlangen, stress en zo veel meer.

Locatie
Dr Hoolboomweg 1 De Klomp. We rijden na de kennismaking naar het bos of de hei.

Tijsdtip
10.30uur tot 16.00uur/ 16.30uur
Dinsdag of donderdag

Bijdrage
€ 399,00
Inclusief koffie/ thee, lunch
Voor bedrijven prijs exclusief BTW