In 2014 ben ik begonnen met bowen behandelingen in te zetten bij honden met vuurwerkangst. Wat enorme positieve veranderingen teweeg bracht. In 2015 met veel succes herhaald. Daar waar nodig adviseer ik o.a. etherische oliën en/ of bachbloesems.

flyer-vuurwerk

Wacht niet te lang, boek nu sessies!!

Feed Back wat Bowen voor bange honden heeft gedaan 2014

Nickey

Met Nickey ging het op zich een heel stuk beter dan vorig jaar. Sinds jouw Bowen massages heb ik een heel andere hond! Ze gaat nu zelfs op haar manier spelen. Echt, het wordt nu pas een échte hond.

Oud en nieuw heeft ze in vergelijking met vorig jaar redelijk goed doorstaan. Ze zocht veel steun bij mij en als ik niet in de buurt was, was ze wel onrustig zei mijn man. Dat bleek ook wel want waar ik ging, van de wc/bed/badkamer etc, daar was zij ook. Maar het werkte! De dagen voor oud en nieuw zijn we elke dag het bos in geweest om haar uit te laten. Op de dag zelf, was ze, na het bos, tot zo’n 22.30 goed hanteerbaar. Ze heeft veel tegen mij aangelegen op de bank. Ineens begon ze toen te hijgen en te bibberen, maar toen waren ze ook in de brandgang en achter in de straat extreem aan het knallen. Ik heb haar toen haar thunder shirt aangedaan, wat ‘Bach rescue’ druppeltjes gegeven en mevrouw lag als een oude dame écht compleet knock out tussen mij en de bank tot middernacht. De rest van de nacht lag ze onder ons bed. Helaas wisten ze hier in de wijk van geen ophouden en hebben we er nog een paar dagen van mogen ‘genieten’. Jammer want op 1 januari was Nickey écht helemaal vrolijk en ontdooid en stond te springen om buiten te gaan spelen. Maar dat was maar van korte duur waardoor ze tot nu toe nog wel erg alert is buiten. Ik heb in elk geval onwijs veel vooruitgang gezien in Nickey en wilde binnenkort nog een afspraak maken voor een sessie als dat kan? Gewoon om te zien of je de eventuele spanning die er nu nog in zit, er ook uit kan krijgen. Ze is écht op de goede weg! :-) Zou je mij ook willen laten weten wat de kosten hiervoor zijn? Woorden schieten tekort als ik zie wat jij in die paar sessies al voor elkaar hebt gekregen dus ik ben één van jouw wandelende advertenties geworden voor baasjes met problemen hier in de buurt. Dus mocht je telefonisch geterroriseerd worden vanuit Petenbos, dan zou het zo maar kunnen dat ik de aanstichtster geweest ben haha.

Een klein pootje van Nickey en groetjes van mij, Alise

Chica

Ik zat gister net te denken om je wat te laten weten over Chica’s oud en nieuw. Ik ben super blij zo rustig als we het door zijn gekomen. Ze reageerde de hele decembermaand vrij rustig op knallen. Het heeft me enorm geholpen dat ik zelf wist wat ik kon doen als ze schrok van een knal. Dat maakt mij al rustiger, en daarmee Chica ook denk ik. Verder heb ik veel baat gehad bij de puur rust en puur nervositeit. Vooral bij puur rust (poeder over haar eten wat ik vanaf begin december heb gegeven) merkte ik meteen effect. En dan de Bowen behandelingen. Die hebben zeker ook bijgedragen aan haar rust en veel meer stabiliteit. Ik vind het wel moeilijk om te plaatsen wat precies de effecten daarvan zijn. Ze was na de eerste behandeling wat rustiger, na de tweede behandeling heb ik qua rust niet veel gemerkt, ze bleef hetzelfde. Ze was de zondag erna ziek, overgeven en heel sloom. Daarna weer gewoon fit. Wat me wel opviel was dat ze heel veel volop gespeeld heeft tijdens oud en nieuw. En dat tussen de knallen door. Normaal loopt ze dan een paar dagen mank, maar dat ze tegen de verwachting in een halve dag wat mankte, maar daarna was het over… Zou dat ook nog met de Bowen te maken kunnen hebben? Verder de week na oud en nieuw is helemaal normaal verlopen, niks bijzonders waargenomen bij Chica. Ben erg blij met de vuurwerkcursus die ik bij jullie heb gedaan en de behandelingen hebben in mijn beleving zeker bij bijgedragen. Dankjewel daarvoor. Ik zag op tegen de decembermaand toen ik haar reactie op een paar knallen zag in september. Maar dit is echt boven verwachting geweest, veel rust met elkaar. Om 12.00 uur snachts was het voldoende om bij haar binnen te zijn, en haar schouders vast te houden. De volgende dag was ze weer helemaal oké. Ik hou Chica’s poot in de gaten en vind het fijn om te checken of nog een keer een Bowen sessie kan bijdragen aan verder herstel van haar poot. Voor nu gaat het heel goed.

Hartelijke groet,

Esther

Rick

Voor het eerst sinds 7 jaar dat Rick bij ons gelegen met Oud en Nieuw. Wat een verademing. Normaal kroop hij weg op zolder en lag hij de hele avond en nacht te bibberen, zo erg dat we soms dachten dat hij erin zou blijven van de angst. Alles liet hij lopen als we hem weg wilden halen, dus ja dan laat je hem maar liggen. En nu dit jaar kwam hij bij ons liggen. We zagen hem nog wel reageren, maar we konden hem nog bereiken. Wij zijn om, we snappen nog steeds niet wat je doet, maar wat maakt het uit!! We  willen graag nu alvast een afspraak plannen voor volgend jaar.

Mieke en Bob Hazeleger

Feed Back wat Bowen voor bange honden heeft gedaan 2015

Angel

Wat ben ik blij jou ontmoet te hebben. Na jarenlang van alles geprobeerd te hebben met Angel, van regulier tot alternatief ben ik zeer sceptisch met jou het bowentraject ingegaan. Meer zo met het idee, ach baat het niet dan schaadt het ook niet en eigenlijk et de volle overtuiging dat het niet zou werken. Na de 1ste behandeling zag ik ook eigenlijk geen reactie bij Angel. Na de 2e behandeling waren mijn man en ik behoorlijk perplex omdat ze na het horen van een knal even opkeek en direct verder ging eten. Dit was in geen 5 jaar meer gebeurd, normaal vloog ze naar de zolder en dan zag je haar het komende uur niet meer. Ik heb zoals je hebt geadviseerd 4 behandelingen gedaan en Angel heeft er zoveel baat bij gehad. Voor oud en nieuw beduidend rustiger, op 31 december had ze het nog wel moeilijk, maar als ze zo oud en nieuw voortaan door kan komen, dan teken ik ervoor. Ik vond het trouwens ook mooi om te zien dat je met zoveel rust en kalmte met Angel hebt gewerkt. Ze kreeg alle tijd die ze nodig had, ook de samenwerking tussen jullie. Tís dat ik het met eigen ogen heb gezien wat er gebeurde anders had ik het zelf niet gelooft. Ook namens Angel ben ik je ontzettend dankbaar.

Frida van Wijk

Figor

Figor is 2 jaar geleden enorm geschrokken van een rotje wat vlakbij hem afknalde. Hij was daarna zo bang geworden, dat ik enorm op zag tegen oud en nieuw. Ik had via, via over jou gehoord. We hebben 4 behandelingen gedaan en wat een verbetering. Figor is niet vrij van angst, dat had je al aangegeven. Maar hij doet in ieder geval nog van alles als je het vergelijkt met vorig jaar. Dank je wel en zeker tot volgend jaar.

Groet van Mineke van Dam en een pootje van Figor

Max

Max was zo bang voor vuurwerk dat hij ruim 48 uur lang niet plaste of poepte. Soms nog wel langer. Ik moet ook wel eerlijk zeggen dat ik er geen snars van geloofde toen jij zei dat Bowen mogelijk kon helpen. Het tegendeel is waar. Max bleef reageren op de knallen vooral die vuurpijlen vond hij eng. Al hoewel hij niet trilde en ook gewoon zijn eten nog wilde. En hij heeft zelfs op 31 december gewoon geplast en gepoept. Nou ja dan zou je toch wel haast gaan denken dat die bowen van jou wel wat heeft gedaan. By the way, volgende jaar komen we weer. Tot dan.

Michiel de Haas