Tijd voor Verandering

Anders omgaan met honden.

Een jonge hond zit vol energie en ziet de wereld als een grote uitdaging. Ik help om aansluiting te vinden bij het creatieve vermogen van de beginnende puber door “buiten de lijntjes te kleuren”. Hoe kunt u de jonge hond die uitdaging geven om zich sociaalvaardig te blijven ontwikkelen waardoor hij/ zij volkomen zichzelf kan en mag zijn. Hoe gaan de wensen van uw hond samen met uw eigen wensen en verlangens. Hoe blijft u genieten in het moment van puberstreken, allemaal vragen die aan bod komen en waar per hond en mens een antwoord op komt.

Tijdens dit boeiende avontuur maken we wandelingen waarin we met de jonge hond de wereld verder gaan verkennen. We besteden aandacht aan het bij u komen en het wandelen aan de lijn waarbij de lijn geen beperking hoeft te zijn al dan niet in dialoog met andere honden. Er is voldoende tijd en ruimte om ervaringen te delen, kijkend waar de behoefte ligt van mens en dier. Ook de sociale vaardigeheden naar andere honden, mensen en andere honden die ontwikkelt worden vanuit uw hond wordt veel aandacht aan besteed. En natuurlijk gaan we de hond ook een stukje begrenzen waar dat nodig is.

Jarenlang heb ik volgens traditionele trainingsmethodes cursus gegeven om honden op te voeden. Resultaat van de oefeningen was daarbij het doel. Er werd examen gedaan en beoordeeld hoe goed eigenaar en hond deze uitvoerden. Hierdoor gingen we totaal voorbij aan wie mens en dier daadwerkelijk zijn. Mens en dier waren een product van een opvoedmethode. Want als je alleen maar aan regels en resultaat moet voldoen, is het onmogelijk om jezelf vanuit je eigen kern te ontwikkelen. Hoe je ook traint, hoe positief de methode ook is, de hond zal altijd zijn gedrag moeten aanpassen aan wat hem/ haar wordt opgelegd. Het trainen en de achterhaalde oude dominantietheorie heb ik losgelaten en richt mij volledig op groei en ontwikkeling van het individu door latent leren. 

Uniek
Door onze andere kijk op relatie gebaseerd op de wetenschap van Nu, werken we samen met u aan de relatie. Vertrouwen opbouwen en veiligheid creëren. De jonge hond begeleiden en uit situaties halen zodat hij zichzelf niet in moeilijkheden brengt. Creativiteit en humor in plaats van frustratie en controle. De vele mogelijkheden van de jonge hond weer kunnen zien, zodat ze kunnen leren op hun eigen tempo. Waarbij u gekaderde regels mag loslaten, zodat u volop kunt genieten van het moment samen met uw hond.

We gaan datgeen in de praktijk brengen wat we in de pup begeleiding behandeld hebben. 5 ervaringen met wat er speelt op dat moment in de omgeving.  Meebewegen in een nieuwe tijd, ruimte vrijmaken om anders te gaan denken, het is echt mogelijk om vanuit een vriendschappelijke band en het dier te zien voor wij hij/zij is, ontdek op een intens niveau hoe uw relatie anders kan zijn, werkelijk tweerichtingsverkeer met interesse en verwondering voor elkaar en de omgeving.

Durft u het avontuur aan te gaan?

Ervaringswandelingen kunnen individueel gepland worden en wanneer ze ongeveer 8 maanden oud zijn in groepsverband, waar de jongen honden, jong volwassen honden en volwassen honden aangelijnd samen met u de beleving ingaan.

 

Dinsdag   13.30uur   Omgeving Ede/ Wageningen

Vrijdag   13.30uur Omgeving Ede/ Wageningen

Maandag   12.00uur   Omgeving Heesch

Opgave via marian.mydogsmind@gmail.com

of via whatsapp/ telegram  0628888616

Telefonisch moeilijk te bereiken vanwege de individuele aandacht.